Arts, educació i vida urbana

La capsa màgica

Fundació La Caixa, Barcelona 1997

La Capsa Màgica és un espai de la Fundació “la Caixa” a Barcelona transformat en sala d’exposicions l’any 1994 per l’Institut de Recerca per l’Ensenyament de la Filosofia (IREF), on es van presentar successivament les exposicions: La màgia de la ciutat i La màgia de la capsa.

La màgia de la ciutat

Organitzada per l’IREF i presentada a Barcelona l’any 1994 en un nou espai expositiu de la Fundació “la Caixa” que va adoptar La Capsa Màgica com a nom.

La màgia de la ciutat és el nom d’una exposició d’art contemporani que reuneix obres de: Jorge Oteiza, Sergi Aguilar, Xano Armenter, Miguel Ángel Campano, Rafel Joan, Miquel Navarro, Perejaume i Juan Urrios. Aquesta exposició juga amb les metàfores possibles entre les ciutats i les capses, i posa de manifest la singularitat de les sales d’exposició com a llocs d’encontre amb les arts. El programa educatiu disposa d’un ampli espai de documentació i tallers.

La màgia de la capsa

Organitzada per l’IREF i presentada a La capsa Màgica (1994-1995).

La màgia de la capsa és el nom d’un projecte educatiu sorgit de La màgia de la ciutat que conclou en una nova exposició on es mostren les capses de cartró que s’havien ofert als visitants de La Capsa Màgica al finalitzar la seva visita a La màgia de la ciutat, una vegada transformades en universos propis. Les capses fetes per artistes se situen als marges d’un espai expositiu dedicat ara a les obres dels visitants –estudiants de totes les edats i públic general.